Tachografų patikra, keitimas ir montavimas TRELO servisuose

Norintieji atnaujinti tachografą turi paskubėti tai padaryti iki 2024 metų gruodžio 31 dienos. Nuo 2025 metų sausio 1 dienos visose kelių transporto priemonėse, kurių leistinas svoris yra daugiau nei 3,5 tonos, vietoje analoginių arba skaitmeninių neišmaniųjų tachografų turi būti įdiegti antrosios kartos išmanieji tachografai.

Kas yra tachografas?

Tachografas – transporto priemonėse įmontuota įranga, kurios pagrindinis tikslas yra informacijos apie transporto priemonės judėjimą, vairuotojų vairavimo ir poilsio laikotarpius rinkimas ir perdavimas.

Tachografai leidžia kontroliuoti, kaip laikomasi ES taisyklių rinkinio, kuriuo siekiama užkirsti kelią vairuotojų nuovargiui ir prisidėti prie geresnių vairuotojų darbo sąlygų, eismo saugumo ir sąžiningos konkurencijos. Naujosios kartos tachografas leis ne tik registruoti su vairuotoju susijusią veiklą, bet turės papildomų funkcijų, tokių kaip sienų kirtimo registravimas ir tikslios transporto vietos nustatytas pakrovimo ir iškrovimo metu.

Ar jums reikalingas tachografas?

Visose kelių transporto priemonėse, kurių leistinas svoris yra daugiau nei 3,5 tonos, turi būti įdiegtas tachografas, tačiau yra išimčių, kai jo jums nereikia:

  • Krovininė transporto priemonė nesveria 3,5 tonos.
  • Mažiau nei 9 keleivius (įskaitant vairuotoją) talpinantis autobusas.
  • Sunkiasvorė transporto priemonė nėra naudojama komerciniais tikslais.
  • Tachografas nebūtinas žemės ūkio technikai, pagalbos kelyje transportui, kai kroviniai pervežami ne didesnius nei 100 kilometrų atstumu.

Ar reikia tikrinti tachografą?

Tai būtina procedūra. Atminkite, kad eksploatuoti transporto priemonę su negaliojančiu tachografu yra draudžiama, o už netinkamą naudojimą gali grėsti baudos. TRELO turi visą reikalingą įrangą, kuri leidžia patikrinti jūsų turimą tachografą.

Ar man ilgai reiks laukti eilėje?

Mūsų TRELO servisuose Vilniuje ir Kaune atliekama tachografo patikra, keitimas ir kalibravimas. Paslaugas suteikiame greitai, jums nereikia laukti eilėse. Užsiregistruokite, atvykite ir mes viskuo pasirūpinsime. Tachografo keitimas užtrunka apie 5 valandas ir kainuoja apie 950 EUR.

Kada turiu pakeisti tachografą?

  • Iki 2024 metų gruodžio 31 dienos visose kelių transporto priemonėse, kurių leistinas svoris yra 3,5 tonos arba didesnis, vietoje analoginių arba skaitmeninių neišmaniųjų tachografų turi būti įdiegti antros kartos išmanieji tachografai.
  • Iki 2025 metų rugpjūčio 18 dienos visos transporto priemonės, kurios yra įsidiegusios pirmąją išmaniąją tachografo versiją, privalo įdiegti antrosios kartos versiją.
  • Iki 2026 liepos 1 dienos prie reglamento įtraukiama dar viena transporto priemonių kategorija: visos naujai pagamintos transporto priemonėms, sunkesnės nei 3,5 tonos, naudojamos tarptautiniams pervežimams ir kabotažui, privalo turėti antrosios kartos išmaniuosius tachografus.

Paruošk savo sunkvežimį šiandien, kad kelią įveiktum lengvai! Skambink tiesiogiai į servisą ar registruokis, siųsdamas užklausos formą, techniniam aptarnavimui ar remontui: