Artėjant padangų keitimo sezonui, vairuotojai puola ieškoti naujų žieminių padangų, kurios būtų  pasiruošusios viskam: nuo ledo iki sniego. Galime pasitikėti draugų rekomendacijomis, ieškoti informacijos internete, tačiau galime paklausti patarimų tų, kurių gyvenimo būdas – vairavimas. Lenktynininkas, rekordininkas ir Dakaro ralio dalyvis Benediktas Vanagas sako, kad automobilio padangos – tai kaip mūsų avalynė: „Jos (padangos) ne tik padeda mums saugiai pasiekti kelionės tikslus, bet ir nusako statusą bei atskleidžia vairuotojo mąstymo filosofiją.“ Benediktas padangoms skiria didelį dėmesį, todėl tikrai turi patarimų, kokių klaidų nedaryti norint išsirinkti geriausias.

Universalios ar sezoninės?

Rudens ir žiemos sezonai Lietuvoje – kantrybės, vairavimo įgūdžių ir jūsų automobilio pasiruošimo išbandymo metas.  Sniegas, plikledis, o ypač šlapdriba – daugiausiai iššūkių keliantys faktoriai. Kokias padangas rinktis? Benediktas visuomet renkasi tik žiemines padangas: „Pagrindinis patarimas vairuotojams remiasi lietuviška patarle: „Kas tinka viskam, tas netinka niekam.“ Kitaip tariant, jokių nesezoninių padangų. Lietuvos sporto rekordininkas griežtas: „Vasarą važinėjame su vasarinėmis padangomis, o žiemą – žieminėmis.“ Taip pat lenktynininkas pataria atkreipti dėmesį į protektoriaus gylį. Jo teigimu, minimali kelių eismo taisyklėse nurodyta protektoriaus riba yra per žema saugiam važiavimui. Ypač tai pasakytina apie žiemines padangas. Benediktas sako, jog pats nuolat stengiasi, kad jo automobilio padangų protektoriaus gylis būtų kiek įmanoma artimesnis naujų padangų protektoriaus gyliui. Kitaip tariant – nenudrožti padangų per daug.

Yra daugybė gamintojų, kurie kasmet į rinką paleidžia naujų padangų modelių. Kai kurie mūsų yra ištikimi vienam gamintojui, kiti kiekvieną sezoną domisi, ką gali pasiūlyti dar neatrasti prekių ženklai. Pagal kokius kriterijus Benediktas Vanagas padangas renkasi sau? „Man asmeniškai svarbiausias kriterijus – geriausias padangos efektyvumas už išmintingą kainą. Patikrinu, kuris gamintojas ar tiekėjas rinkoje gali pateikti norimą kokybę už geriausią kainą.“ TOYOTA GAZOO Racing Baltics komandos atstovas pataria dėl konkrečių padangų parametrų tartis su ekspertais, kurie išmano savo darbą ir kuriais pasitikite patys.

Net keli metrai gali būti lemtingi

Nors būdamas lenktynininkas ir gerai išmanantis fizikos dėsnius, Benediktas didelių incidentų kelyje nėra turėjęs, tačiau visuomet pasirūpina geromis padangomis. „Net ir sausame žiemos kelyje užtenka keleto metrų plikledžio, kad įvyktų tragedija“, – įspėja TRELO draugas. Benediktas vardija kokybiškų padangų privalumus: jos rieda ilgiau, dėvisi tolygiau, sukuria mažiau triukšmo. Ir, svarbiausia, jų stabdymo kelias pailgėja. „Būtent tiek mus dažnai skiria nuo sveiko iki sudaužyto automobilio.“  Lenktynininkas siūlo nerizikuoti savo ir artimųjų sveikata ir pasirūpinti kokybišku automobilių „apavu“. Žinoma, vien tik padangos nesuteikia visiško saugumo kelyje, reikia pasirūpinti, kad automobilio žibintai būtų sureguliuoti, valytuvai gerai atliktų savo funkciją.

Kur ieškoti kokybiškų padangų?

TRELO ir Benedikto draugystė tęsiasi jau kelerius metus. Iki šiol TRELO vardas buvo siejamas su sunkiasvorių transporto priemonių serviso paslaugomis, tačiau nuo šiol jie aptarnauja ir lengvuosius automobilius bei siūlo žinomų vardų, tokių kaip „Michelin“, „BFGoodrich  padangas. Bendraudami tiesiogiai su gamintojais, galime pasiūlyti konkurencingas kainas. „TRELO | Automobilių padangos ir servisas“ – tai naujas vardas rinkoje, kurį rekomenduoja Benediktas. „Turėdami ilgametę patirtį transporto servisų sektoriuje jie gali pasiūlyti kokybišką paslaugų paketą kiekvienam vairuotojui: ne tik padangų montavimą, tačiau ir padangų saugojimą. Džiaugiuosi, kad nuo šiol ir lengvųjų automobilių vairuotojai gali turėti patikimą partnerį, kuris rūpinsis jų plieninių žirgų „apavu“, – džiaugiasi lenktynininkas. Padangas galite užsisakyti jų internetinėje parduotuvėje, pasirinkti pristatymą į namus arba galite atvykti montavimui Vilniuje, Kaune ar Klaipėdoje.